onsdag 12. mars 2008



The Holiday!

En av mine yndlingsfilmer er ”the holiday” regissert av Nancy Meyers. Det er en romantisk komedie der hovet skuespillerne er Cameron Diaz(Amanda), Kate Winslet(Iris), Jude Law(Graham) og Jack Black(Miles). Der Amanda og Iris er håpløst lei livet, hvor menn bare er et problem og er ingen lykke. Dermed føler de at en ferie, for en gangs skyld, langt vekk fra deres problemer og eksisterende menn vill gjøre susen.

Iris er forelsket i sjefen sin Jasper, og gjør alt i sin makt for å komme over han, men ingen ting nyter. På andre siden av kloden møter vi Amanda, hun har god karriere som reklame regissør. Problemet er ekteskapet, hun har verken tid til hann eller sex, dermed får forholdet en brå og brutal slutt. Til en forandring, bestemmer de begge impulsivt å byttelåne hus. Amanda kommer til et hytte aktig hus i en liten by i England, mens Iris får drømme huset rett utenfor LA. I løpet av de to ukene skjer det noe uventet helt utenfor deres plane. To forskjellige menn dukker opp på deres dør matte, og viser seg til å bli deres store kjærlighet.

Det oppstår mye drama, samtidig som det er romantikk og humor i filmen. Selv om filmen varer i nesten hele to timer, skulle den ikke vært et sekund kortere! Man drømmer seg inn i filmen, og forelsker seg totalt i Graham (i vært fall jeg :P).

Vi møter en kontrast gjennom hele filmen, der Amanda er rik og Iris kommer fra middelklassen, med de sliter med akkurat de samme tingene, MENN. Meyers kunne valgt mange typer mennesker, men jeg trur hun valgte to forskjellige type klasser fra samfunnet, for å vis at penger ikke er lykke! Jeg skal ikke røpe slutten, men jeg ønsker å fortelle at penger ikke er avgjørende i forhånd til avslutningen. Om du ikke har sett filmen, og du liker hvert fall enkelte romantisk komedier, er dette en film du ikke kan gå glipp av!

Ingen kommentarer: